Naar de inhoud Naar de hoofdnavigatie
 

De disclaimerstudiegroep is één van de studiegroepen van het Natuurhistorisch Genootschap. De Plantenstudiegroep (PSG) werd op 14 december 1978 opgericht met het doel om de flora in de provincie Limburg nader te bestuderen en in kaart te brengen. Dit doel hebben we nog steeds, al hebben we ons werkterrein in de loop der tijd ietwat uitgebreid tot een gebied van circa 100 kilometer rondom Valkenburg. Zo trekken we regelmatig naar de Eifel, de Belgische Ardennen of Belgisch-Limburg.

Toch proberen we ook dit jaar weer om ons eigen gebied en onze hoofddoelstellingen, namelijk het bestuderen en inventariseren van planten, niet te vergeten.Tijdens iedere excursie wordt er daarom voldoende tijd ingeruimd om de soorten met behulp van een flora op naam te brengen. Ook beginners zijn hierbij van harte welkom. Zij kunnen van de meer ervaren leden leren determineren en ook hoe ze een flora moeten gebruiken.

Een goede veldflora en een loep mogen dus tijdens geen enkele tocht ontbreken. Van alle tochten worden verslagen gemaakt, al dan niet in de vorm van streeplijsten. Deze zijn in te zien op de website van de Plantenstudiegroep.Tijdens avondbijeenkomsten worden moeilijke soortgroepen of botanisch interessante gebieden verder toegelicht

Zwartblauwe rapunzel in het Savelsbos Gerendal